torsdag 10 februari 2011

Kafferep

 Igår var det rena kafferepet på gården. Jag bjöd Sussie och pappa för att provsmaka bakverken jag gjort.





Jag bakade en riktig chokladkaka gjord på 70% mörk choklad. Ville också prova formen som egentligen är till Aladåb som vi fått från Bengt och faster Ingalill. Men den funkade jättebra till bak. Men Formen är ganska stor så det behövs nog 1 och ½ sats smet. Men det fungerade ändå. Gjorde mig till och gjorde frostade rosblad. Den ser läcker ut. Men vi kom fram till att den var väldigt mastig och passar bäst som efterrätt.

Sedan gjorde jag en röd Sammetskaka eller 500 dollars Cake som den ibland kallas

 Det finns en historia bakom kakan. Röd Sammetskaka eller Red velvet cake. Namnet säger ganska mycket om hur kakan smakar. Lent, tungt och krämigt. Kakan ska ha varit en uppskattad efterrätt på det exklusiva New York hotellet Waldorf-Astoria i mitten av förra seklet. Det hemliga receptet läckte enligt legenden ut efter att en gäst bett om det och fått en saftig nota på köpet. Det är anledningen till att kakan ibland kallas "500-dollar-cake"
Den smakade underbart. Pappa tyckte denna var klar favorit. Denna kommer att vara med som Dagens kaka på slusscaféet.


 Sen blev det Hallonrutor med Glasyrtäcke
De smakade ljuvligt och blev klar favorit hos både mig och Sussie. Denna kommer absolut att vara med som Dagens Kaka i sommar.
Tanken slog mig att vi får nog se upp lite, motionera har nog aldrig varit lika aktuellt som denna våren. För vi kommer nog att rulla fram annars om vi skall baka och provsmaka hela våren. Men det är roligt att gå loss bland bunkar, formar, mjöl och recept. 
Får väl ta längre promenader :-)

2 kommentarer:

Susie sa...

Det var så mumsigt så!

Ulla sa...

Till sommaren kan du vara stensäker på att vi kommer på mc:n och ska festa på dina goa kakor på caféet!!!!
Man dreglar när man ser bilderna!
Mums.

Bloggintresserade

Bloggkartan

Jag har placerat min blogg i Asphyttanbloggkartan.se!

Välkommen tillbaka

Tack för Titten